KHRUSOS

In het oude Griekenland was er een edelmetaal dat bekend stond als Khrusós. Dit glanzende metaal werd vereerd vanwege zijn schoonheid en waarde. Ook werd het vaak gebruikt om delicate sieraden en kunstwerken te maken.

De mensen van Griekenland geloofden dat Khrusós magische eigenschappen had en dat het de kracht bezat om geluk en fortuin te brengen aan degenen die het droegen. Ze geloofden dat Khrusós het metaal van de goden was en dat het geladen was met de goddelijke energie van de goden zelf.

Ter ere van dit mythische en magische metaal hebben we onze nieuwe collectie gouden hangers "Khrusós" genoemd - een ode aan de Griekse en Romeinse mythologie. Elke hanger in onze Khrusós collectie is vervaardigd met het fijnste 18-karaat goud en de afbeeldingen zijn geïnspireerd op de mythische wezens.

In de Krusós collectie hebben we enkele van deze mythische wezens tot leven gebracht.

Op de eerste hanger staat de wijze uil, Athena.
Athena is de godin van wijsheid en strategie. Ze werd vaak afgebeeld met haar metgezel, de uil. Deze als symbool van haar intelligentie, haar scherpe geest en het vermogen om bedrog te doorzien.

Dan is er het paard, Epona Augusta. In de oude mythologie was Epona een machtige godin. Ze was de beschermer van paarden en stond bekend om haar vermogen om het land te zegenen met vruchtbaarheid en overvloed. In de Romeinse mythologie werd ze ook geassocieerd met de reis van de ziel naar de onderwereld.

De derde hanger is van een haas. In de oudheid had de haas een nauwe band met Aphrodite, godin van liefde, schoonheid en vruchtbaarheid. Een gouden sieraad met een haas werd beschouwd als een prachtig geschenk tussen geliefden en werd gezien als een symbool van geluk, vitaliteit, verlangen en vruchtbaarheid. Ze toont de krachtige schoonheid van dit ongrijpbare wezen, dat de eindeloze cyclus van het leven vertegenwoordigt.

Dan is er de mythische feniks, een wonderlijke vogel waarvan werd gezegd dat hij uit zijn eigen as werd herboren. In de oude mythologie was de feniks een symbool van vernieuwing en wedergeboorte, en het werd vaak geassocieerd met de cycli van leven en dood.

De laatste toont een zeepaardje, die de god van de zee, Poseidon, symboliseert. Poseidon stond bekend om zijn macht over de oceanen en werd vaak afgebeeld op een strijdwagen getrokken door zeepaardjes. En wist je dat zijn dochters, de Nereïden, altijd op hun rug reden?
Deze hanger laat de schoonheid van het zeepaardje zien, die de kracht en het mysterie van de oceaan vertegenwoordigt.

Alle vijf zijn ze een eerbetoon aan de oude goden en de verhalen van hun ongelooflijke avonturen. Stuk voor stuk herinneren ze aan de kracht en schoonheid van de mythen die mensen al eeuwenlang boeit.

 • Athena
  Athena

  Athena

  Maak kennis met Athena, het kleine uiltje dat de Griekse godin van de wijsheid, Pallas Athena, altijd vergezelde.
  De uil staat symbool voor intelligentie, een scherpe geest en het vermogen om bedrog te…

  € 1.180,00
 • Poseidon
  Poseidon

  Poseidon

  Maak kennis met het zeepaardje, die de god van de zee, Poseidon, symboliseert. Poseidon stond bekend om zijn macht over de oceanen en werd vaak afgebeeld op een strijdwagen getrokken door zeepaardjes. En wist je dat zijn…

  € 975,00
 • Epona Augusta
  Epona Augusta

  Epona Augusta

  Maak kennis met het paard, Epona Augusta. In de oude mythologie was Epona een machtige godin. Ze was de beschermer van paarden en stond bekend om haar vermogen om het land te zegenen met vruchtbaarheid en overvloed.…

  € 1.120,00
 • Phounix
  Phounix

  Phounix

  Maak kennis met de mythische feniks, een wonderlijke vogel waarvan werd gezegd dat hij uit zijn eigen as werd herboren. In de oude mythologie was de feniks een symbool van vernieuwing en wedergeboorte, en het werd vaak…

  € 1.095,00
 • Aphrodite
  Aphrodite

  Aphrodite

  In de oudheid had de haas een nauwe band met Aphrodite, godin van liefde, schoonheid en vruchtbaarheid. Een gouden sieraad met een haas werd beschouwd als een prachtig geschenk tussen geliefden en werd gezien als een…

  € 1.295,00
© 2013 - 2024 Hoogenboom & Bogers fine jewellery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel