Hoogenboom & Bogers fine jewellery is gestart door Heleen Hoogenboom en Sanne Bogers in 2015.
En heeft al sinds 1987 hun sporen verdiend als designers en makers van unieke sieraden.

Hoogenboom & Bogers is gespecialiseerd in gouden sieraden. Heleen en Sanne werken alleen in gerecycled goud, gebruiken conflictvrije diamanten en hoogwaardige natuurlijke edelstenen en parels. Elk stuk in hun collectie is handgemaakt en uniek. 

Ze houden van het maken van kleine en delicate kunstwerken. In de loop der jaren hebben ze hun eigen stijl ontwikkeld. Op dit moment richten ze zich op twee collecties: "De Draden van het Leven" en "Synergy". Deze collecties zijn verschillend, maar kunnen uitermate goed gecombineerd worden met elkaar. Heleen en Sanne vertellen verhalen van alle aspecten van het leven in deze collecties. Van de mooie, vrolijke, magische, tot de verdrietige, de moeilijke en levens veranderende gebeurtenissen. 

In de Draden van het leven collectie staan de draden symbool voor het leven. Elke kruising, elk bolletje of gesmolten stukje goud staat voor een gebeurtenis in het leven. Samen één geheel, in balans. De naam voor deze serie kwam van de vader van Sanne. Hij schreef het gedicht "De Draden van het Leven" toen hij een ring had uitgezocht.
Elk stuk uit deze collectie, of het nu een ring, hanger, oorbel of speld is, is geheel met de hand gemaakt en uniek. Niet één stuk is hetzelfde.

In de Synergy collectie draait alles om de synergie tussen de vlam, het goud, de edelstenen, de parels en Heleen & Sanne als makers. De structuur die ze maken in het goud is telkens uniek, net als het leven zelf. De edelstenen en parels vertellen elk hun eigen verhaal, door hun kleuren, hoe ze het licht reflecteren en hoe ze een balans vormen in het sieraad met het goud.

Heleen en Sanne verkopen hun werk uitsluitend in hun winkel annex studio in Bilthoven. Ze zijn ook sterk online aanwezig en presenteren hun werk in hun webshop en op sociale media zoals Instagram.

Heleen & Sanne

De geweldige samenwerking met fine art fotograaf Kaat Stieber, resulteerde in deze prachtige fotoserie. "Dive straight into a rabbit hole to discover the enchanting world of Hoogenboom & Bogers"

De mooie foto's van Heleen en Sanne zijn gemaakt door fotograaf Natanya Hartgers. 

© 2013 - 2022 Hoogenboom & Bogers fine jewellery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel