HEARTS & ARROWS GESLEPEN DIAMANT

 

Wij gebruiken in onze ontwerpen het liefst Hearts & Arrows geslepen diamant. Maar wat is een Hearts & Arrows geslepen diamant eigenlijk?

Minder dan één procent van alle diamanten komt in aanmerking om Hearts & Arrows geslepen te worden. De diamanten worden volledig met de hand geslepen. Dit proces duurt bijna twee keer zo lang dan het slijpen van een ‘gewone’ briljant geslepen diamant. Er zijn pogingen gedaan om geautomatiseerde machines het werk te laten doen, maar dit ging ten koste van de diamant. De schoonheid van de diamant komt dus het beste tot uiting door het vakmanschap van een zeer ervaren diamantslijper. 

Een Hearts & Arrows diamant is zo perfect geslepen, dat de reflectie van de facetten caleidoscopische patronen creëert. Alle factoren van deze diamanten zijn zo in harmonie dat er door een speciale kijker een perfect patroon van acht symmetrische pijlen van bovenaf en acht symmetrische harten van onderaf te zien zijn. Dit kunnen wij in de winkel aan u laten zien. De proporties en hoeken vallen tussen zeer precieze limieten en de symmetrie van de diamant is perfect. Alle 57 facetten moeten precies goed zijn geslepen, want het kleinste verschil kan het effect verstoren.

Het resultaat is een uniek patroon, een betoverende schittering en intens vuur. De lichtweerkaatsing laat een Hearts & Arrows diamant groter en levendiger lijken dan elke andere diamant.

YouTube video waar de Hearts te zien zijn

YouTube video waar de Arrows te zien zijn

 

 

 

 

 

 

© 2013 - 2024 Hoogenboom & Bogers fine jewellery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel